Schmidt wint NK keirin

Michel (methodmich)
Teun Mulder, bij afwezigheid van Theo Bos de te kloppen man bij het NK baanwielrennen, moest gisteren de titel op het onderdeel keirin de titel verrassend aan Yondi Schmidt laten.

In Apeldoorn werd Mulder, in 2005 nog wereldkampioen op deze discipline, op de eindstreep verrast door de 21-jarige Schmidt. De talentvolle Schmidt pakte daarmee zijn eerste titel bij de senioren.

"Ik wilde minimaal tweede worden achter Teun en hoopte dat ik hem kon pakken door de trukendoos open te trekken. Het was mijn bedoeling om vol op zijn wiel te rijden en dat lukte in eerste instantie. Teun reed tot halverwege de groep, daarna heb ik doorgetrokken en ben op kop gaan rijden. Vervolgens kwam hij er in de laatste ronde weer vol overheen en was het een kwestie van proberen hem bij te halen. Dat dat lukte was voor mij ook een verrassing. Teun Mulder zit elk jaar in de keirinfinale op het WK, pakte bij de laatste editie nog zilver. En daar win ik van", glunderde de wielrenner uit Hendrik-Ido-Ambacht.

Mogelijk zal Schmidt ook namens Nederland gaan deelnemen aan wereldbekerwedstrijden. Baanbondscoach Peter Pieters sprak hem daar gisteren al direct over aan, maar Schmidt neemt rustig de tijd om te beslissen.