Vonk moet keepersprobleem Heerenveen oplossen

Wouter Kursten (Magneet)
SC Heerenveen ziet in Hans Vonk de oplossing van het keepersprobleem waar de Friese club op dit moment mee kampt. Volgens Omroep Friesland gaan de Friezen in de winterstop proberen de huidige reservedoelman van Ajax te contracteren.

Doordat eerste doelman Kenny Steppe nog lang uit de roulatie is, stond de tweede keus van dit seizoen, Brian Vandenbussche, tijdens de duels met FC Groningen en Sparta Rotterdam onder de lat.

Aangezien de huidige tweede doelman Agil Etemadi nog onervaren is, wil de noordelijke club in de naderende transfermarkt een nieuwe doelman aantrekken. Eerder liet Vandenbussche ook al doorschemeren in de winterstop graag de overstap te maken naar een club waar hij de kans krijgt om meer speelminuten te maken.

Onder meer Sparta zou op het vinkentouw zitten voor de speler. Afgelopen zomer maakte Vonk de overstap van Ajax Cape Town- satellietclub van de Amsterdammers- naar de Noord-Hollanders.

Bij Ajax heeft de sluitpost nog een contract tot het einde van dit seizoen. "Dit is mooi. Ook al weet ik niet of ik zal gaan keepen. Kenneth Vermeer is de eerste doelman. Zo is dat afgesproken. En als Maarten en Dennis terugkeren, nemen zij hun plaats ook weer in," verklaarde Vonk destijds op de clubwebsite van Ajax.

Mocht het van een transfer komen dan komt de Zuid-Afrikaan terug bij de club waar hij tussen 1996 en 2004 furore maakte. Eerder droeg Vonk het keepersshirt van het RKC Waalwijk, FC Wageningen, FC Den Bosch en Ajax Cape Town.