Man. Utd flirt met SC Heerenveen

Sjors (Sj0rSz)
Het is niet ondenkbaar dat Manchester United en sc Heerenveen in de toekomst gaan samenwerken. De ploeg van trainer Sir Alex Ferguson heeft inmiddels een balletje bij de Friezen opgegooid.

"Vooralsnog houden wij de boot af, maar de contacten zijn goed. In de nabije toekomst kan dat best nog tot iets leiden," liet Yme Kuiper, voorzitter van sc Heerenveen, in een reactie weten.

Manchester United is namelijk op zoek naar partners om jonge Braziliaanse voetballers te stallen. In Engeland is het zo geregeld dat een Engelse ploeg niet zomaar jonge spelers uit Zuid-Amerika mag halen. The Mancunians kwamen bij sc Heerenveen terecht door de aan- en verkoop van Afonso Alves. Beide ploegen hebben overigens al kort samengewerkt. Tijdens een jeugdtoernooi stelde de Friese formatie twee jonge Brazilianen op, die al een contract met de ploeg uit Manchester hadden getekend.

Toch willen de Friezen voorlopig niet verder gaan. "Wij zijn in Nederland ook aan regels gebonden en willen voorlopig zelf onze weg vinden op de Zuid-Amerikaanse markt. Stél dat we het met Manchester eens worden om spelers bij ons te stallen, hoe geef je dat exact vorm? Het kan niet zo zijn dat ze spelers op elk willekeurig moment kunnen opeisen. En krijg je een deel van de winst als een speler wordt verkocht? Maar het is zeker een interessante ontwikkeling."