Hamilton meer ontspannen na wereldtitel

Peterselieman
McLaren-coureur Lewis Hamilton zegt dat hij voor 2009 minder druk voelt na het behalen van de wereldtitel in 2008. De Brit maakt zich dan ook geen zorgen over de regelwijzigingen voor komend jaar.

"Ik voel minder druk", zei Hamilton tegen ITV Sport. "Druk van mijn omgeving voel ik niet, het komt meer vanuit mijzelf. Maar ik weet nu dat ik ermee om kan gaan en dat ik het in mijn voordeel kan gebruiken."

Over de veranderingen in de sport maakt de Brit zich niet druk. "Ik denk dat we ervoor moeten zorgen dat onze auto niet te hard is op slicks, maar ik denk dat we op dat punt goed bezig zijn. Bovendien heb ik in de GP2 al met slicks gereden, dus ik zal niet verloren zijn."

De introductie van KERS zal volgens Hamilton in het voordeel werken van zijn team. "Ik was een beetje bezorgd na berichten over mensen die een schok kregen en dat soort dingen. Maar ik denk dat het team fantastisch werk heeft geleverd om het in de vingers te krijgen; er is veel tijd en geld in gestoken. Ik denk dat het goed gaat uitpakken voor ons en dat we er zelfs wat winst in de rondetijden mee kunnen behalen."