[NHL] Sabres makkelijk langs Kings

Denny (nyny83)
De Buffalo Sabres hebben hun thuiswedstrijd tegen de moeizaam spelende Los Angeles Kings gewonnen met 5-0. Ryan Miller wist alle schoten van de Kings te stoppen na een wedstrijd tegen de Devils waarin hij vijf goals moest toestaan. Hij eindigde uiteindelijk op 40 reddingen.

Derek Roy scoorde een goal en had twee assists. De overige goals kwamen van Adam Mair, Drew Stafford, Clake MacArthur en Matt Ellis. Miller zorgde er vooral voor dat de Kings geen rebounds kregen op hun schoten, waardoor het moeilijker werd om te scoren. "Voor de wedstrijd was ik kwaad op mezelf, maar had ik toch genoeg zelfvertrouwen om zo te kunnen spelen"

De Sabres moesten het stellen zonder Paul Gaustad, aanvoerder Craig Rivet en rookie Nathan Gerbe. Bovendien raakten zij halverwege aanvaller Patrick Kaleta kwijt nadat hij een klap in zijn gezicht had gehad van Kings-verdediger Denis Gauthier. Gauthier miste Kaleta bij een body-check in de hoek en sloeg hem vervolgens neer. Hier kreeg hij een dubbele straf (vier minuten) voor, terwijl Kaleta tien seconden met zijn gezicht op het ijs lag en de rest van de wedstrijd moest missen.

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
Buffalo SabresLos Angeles Kings5-0
New Jersey DevilsOttawa Senators5-1
Minnesota WildNew York Islanders4-1
Calgary FlamesChicago Blackhawks2-3 (OT)
Edmonton OilersAnaheim Ducks2-3 (SO)