Fry: "Verwacht nog altijd koper"

Sally (Tessa)
Het Japanse Honda is nog steeds op zoek naar een koper voor het Formule 1-team. Het bestaande team is druk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe wagen voor het seizoen 2009 en verwacht tijdig een overname te kunnen realiseren.

Teamdirecteur Nick Fry meldt dat er veel interesse is in het team nadat het eerder deze maand te koop gezet werd. Hij en teambaas Ross Brawn voeren gesprekken met meerdere potentiële nieuwe eigenaren. Het Japanse team blijft desondanks werken aan een nieuwe auto om bij de start van het nieuwe seizoen, op 29 maart in Melbourne, op de grid te staan. Brawn zei begin december al dat de nieuwe bolide een snelle was en dat hij hoopte dat iemand anders van al het harde werk "de beloning kon innen".

Twee weken geleden had Fry al aangegeven dat enkele partijen interesse hadden getoond in het team. Verdere informatie is toen niet gegeven.

Honda heeft waarschijnlijk een van de grootste budgetten van een F1-team. Naar schatting geeft het jaarlijks meer dan 300 miljoen US-dollar uit. De tegenvallende autoverkopen door de wereldwijde kredietkrisis hebben ertoe geleid dat het team in de verkoop is gegaan. Hierdoor is ook de toekomst van Jenson Button, die al voor het seizoen 2009 had getekend, onzeker geworden.

De Brit heeft echter wel gezegd dat hij aan Honda verbonden wil blijven, en ook hij prijst de nieuwe wagen de hemel in. "Als ik nu ineens toch nog op de markt kom, zijn mijn opties erg gelimiteerd", aldus Button.