Schumacher gelooft nog steeds in onschuld

Sjors (Sj0rSz)
Stefan Schumacher is nog altijd van mening dat hij niet op het gebruik van verboden middelen betrapt kan worden. De renner werd tijdens de Tour de France van dit jaar gesnapt op het gebruik van CERA. De Duiter denkt echter dat men een foutieve procedure heeft gehanteerd.

Michael Lehner, de advocaat van Schumacher, heeft inmiddels bevestigd een aanklacht tegen het Franse dopingagenstschap (AFDL) te hebben ingediend. De raadsheer klaagt de organisatie namelijk aan wegens laster en is bovendien van mening dat de verschillende tests niet goed zijn uitgevoerd.

"Deze analyses hebben zonder gelegenheid van controle plaatsgevonden, en er zijn verschillende mogelijkheden dat er een (bloed)besmetting heeft plaatsgevonden. Ook kan er een verwarring van de steekproeven hebben plaatsgevonden en is er geen rekening gehouden met andere omstandigheden die de test kunnen beïnvloeden", liet Lehner weten.

Schumacher is inmiddels alweer aan het trainen voor het nieuwe seizoen en is net teruggekeerd van een trainingskamp op Cyprus. Daarnaast diende de Duitser een aanvraag in voor een professionele licentie voor het komende wielerjaar. Één ding is in ieder geval nog zeker. De voormalig renner van Gerolsteiner heeft nog geen ploeg.