Football-legende Baugh overleden

Olga (Nuongirl)
De laatste van de eerste generatie football-helden, Sam Baugh, is gisteren overleden in het ziekenhuis van Rotan, Texas. Baugh kampte met Alzheimer en andere ziekten.

Van 1937 tot 1952 speelde Slingin' Sammy Baugh voor de Washington Redskins en won met die ploeg in zijn debuutjaar en in 1942 het NFL-kampioenschap. Bovendien speelde hij in drie verloren finales.

Baugh was behalve quarterback in de aanvallende ploeg, ook punter in de special teams en speelde safety in de verdedigende ploeg. In 1943 voerde hij de NFL-statistieken voor zowel passing, punting als defensive interceptions aan. Ook was Baugh een van de eerste quarterbacks die de bal vooruit begon te gooien. Dit was in een tijd dat de spelverdeler vooral mensen achter en naast zich inschakelde.

Na zijn actieve loopbaan is hij nog een aantal jaren coach geweest en daarna leefde hij voornamelijk teruggetrokken op zijn ranch in Texas. Als eerbetoon aan Sammy Baugh wordt sinds zijn afscheid het shirt met #33 bij de Washington Redskins niet meer gebruikt. Dit is het enige officiele nummer dat niet meer gebruikt wordt door het team.

Baugh werd bij de oprichting in 1963 in de Pro Football Hall of Fame opgenomen.

Baugh is 94 jaar geworden.