Uitslag Barcelona - Real Madrid

Maikel (WeebI)
FC Barcelona heeft voor het eerst in vijf duels gewonnen in El Clásico. Real Madrid werd in Camp Nou met 2-0 aan de kant geschoven, door twee late doelpunten.

In de eerste helft maakte de thuisploeg de dienst uit. Onder leiding van Lionel Messi waren de enige aanvallende impulsen in de eerste twintig minuten van Barcelona. Toch konden de verdedigers van Real Madrid, met rechtback Sergio Ramos noodgedwongen aan de linkerkant, er steeds een voet tussen krijgen. Ook moest de kleine Argentijn veel overtreding verwerken, hetgeen de Madrilenen voor rust al op drie gele prenten kwam te staan. Real kreeg wel zijn kansen. Wesley Sneijder loste een goed schot op het doel van Víctor Valdés, maar zag zijn inzet gekeerd en viel even later alweer geblesseerd uit. De door Miquel Palanca vervangen middenvelder was vlak voor de wedstrijd nog vrijgegeven door de medici van de Koninklijke. Royston Drenthe had even daarvoor al een enorme kans om zeep geholpen. De Nederlandse linksbuiten stond oog in oog met Valdés, maar kreeg de bal niet langs de doelverdediger.

Na rust bleef Real Madrid onder druk staan van de Blaugrana. Kansen voor Messi en Samuel Eto'o werden maar ternauwernood weggewerkt. Twintig minuten voor tijd maakte Míchel Salgado een overtreding op invaller Sergi Busquets en kreeg Barça een strafschop. Het schot van elf meter van Eto'o werd echter gekeerd door Iker Casillas, die even daarna nog tweemaal fenomenaal redding bracht. Toch zou de Spanjaard een doelpunt moeten incasseren. Een hoekschop werd teruggekopt door Carles Puyol en viel met een gelukje voor de voeten van Eto'o. De Kameroener hoefde de bal maar te beroeren om de Catalanen op een verdiende voorsprong te zetten. In blessuretijd werd het helemaal feest in Camp Nou. Messi kon een counter van de Catalenen in het Madrileense doel werken en besliste daarmee het duel. Door de overwinning is het gat tussen de twee clubs maar liefst twaalf punten in het voordeel van de Catalanen.

FC Barcelona - Real Madrid CF 2-0
70' Samuel Eto'o (Barcelona)
83' Samuel Eto'o 1-0
90+1' Lionel Messi 2-0

Stadion: Camp Nou, Barcelona
Arbiter: Luis Medina Cantalejo
Gele kaart: Rafael Márquez, Samuel Eto'o (Barcelona), Christoph Metzelder, Sergio Ramos, Royston Drenthe, Míchel Salgado, Iker Casillas (Real Madrid)

Opstellingen:

FC Barcelona: Víctor Valdés; Dani Alves, Márquez, Puyol, Abidal; Touré Yaya, Xavi (Keita/90), Gudjohnsen (Sergio Busquets/63); Messi, Henry, Eto'o (Hleb/88).

Real Madrid CF: Casillas; Míchel Salgado, Cannavaro, Metzelder, Sergio Ramos; Gago, Guti (Javi García/73), Sneijder (Palanca/36), Drenthe; Higuaín (Van der Vaart/77), Raúl.