Interesse Ramos in Johnson

Maikel (WeebI)
Volgens bronnen in Spanje is Real Madrid geďnteresseerd in de diensten van Adam Johnson. De vleugelspeler van Middlesbrough staat verrassenderwijs op het verlanglijstje van de nieuwe trainer Juande Ramos.

Toen Ramos nog trainer was van Tottenham Hotspur trachtte hij Johnson ook al naar die club te halen. Het lukte de Spanjaard toen niet de 21-jarige speler van Boro los te weken. Er gingen al geruchten dat Stewart Downing wellicht weg zou gaan in januari, en dat Johnson dan zijn opvolger werd in Middlesbrough. Met een eventueel vertrek van Johnson zou de situatie bemoeilijkt kunnen worden voor trainer Gareth Southgate.

"Ik hoef niet te verkopen, tenzij ik wil kopen", vertelt Southgate. "Bij elk bod dat we ontvangen kijken we naar de mentaliteit en prestaties van de speler. Elke speler heeft zijn prijs. We doen wat we kunnen om de toppers hier te houden, en als we de selectie kunnen verbeteren zullen we dat ook proberen."

Ook namen als Aaron Lennon van Ramos' vorig werkgever, Lassana Diarra van Portsmouth, Napoli's Marek Hamsik en Zdravko Kuzmanovic van Fiorentina staan op het lijstje van de kersverse trainer. Real-voorzitter Ramón Calderón heeft toegegeven dat de club zich in januari zal roeren op de transfermarkt. De reden hiervoor zijn blessures die de club opliep in de voorbije maanden. Ruud van Nistelrooij en Mahamadou Diarra komen dit seizoen zelfs niet meer in actie voor de regerend Spaans kampioen.