Feyenoordspelers stemmen tegen Verbeek

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Maandagochtend zat de A-selectie van Feyenoord bij elkaar voor een gesprek over trainer Gertjan Verbeek. Uit dit gesprek bleek dat er onder de selectieleden weinig steun is voor de trainer. Slechts vier van de achttien aanwezige spelers willen dat Verbeek bij Feyenoord blijft.

Volgens het Algemeen Dagblad zijn Leroy Fer, Georginio Wijnaldum, Diego Biseswar en Dwight Tiendalli de voorstanders van een langer verblijf van Verbeek in de Kuip. Onder anderen Danny Buijs, Theo Lucius en Andwélé Slory waren niet aanwezig bij het gesprek.

Maandagmiddag stapten de routiniers Kevin Hofland, Roy Makaay en Giovanni van Bronckhorst met een collectief standpunt van de spelersgroep naar technisch directeur Peter Bosz. Het bleek echter al snel dat het drietal niet op harde maatregelen hoefde te rekenen.

De directie blijft het volste vertrouwen houden in Verbeek. "Zijn positie is geen item," aldus directeur Eric Gudde. "Zwalken is het slechtste wat je nu kunt doen."

Verbeek beschouwde de bijeenkomst van de spelers niet als een motie van wantrouwen aan zijn adres en zal dan ook geen drastische maatregelen nemen. "Ik zie geen enkele reden iemand uit de selectie te zetten. We hebben constructief met elkaar gesproken, waarbij de spelers ook heel kritisch naar zichzelf zijn geweest."

"Het belangrijkste is dat we open zijn geweest naar elkaar, de onvrede die er was is hardop uitgesproken. En zo hoort het ook. Met de punten die zijn aangedragen, kunnen we als technische staf vooruit. We luisteren echt wel naar wat er leeft."