Ecclestone: "Zal Honda niet missen"

Peterselieman
Formule 1-baas Bernie Ecclestone maalt niet om het vertrek van Honda uit de sport. De Brit vindt dat het Japanse team duidelijk heeft laten zien hoe het niet moet in de Formule 1.

"Honda is geen groot verlies," aldus Ecclestone bij een presentatie van juwelier Moussaieff. "Kijk waar Honda in het WK is geëindigd: slechts als negende. Ze hebben miljoenen over de balk gegooid en waren een slecht voorbeeld voor andere teams."

"Teams komen en gaan in de Formule 1. Dat is niets nieuws en zeker niet het einde van de wereld. Ga maar na, alleen Ferrari doet al sinds het begin mee. Honda is nu verleden tijd en dat geeft ons de kans andere teams duidelijk te maken dat de aanpak van Honda niet de juiste is geweest."

Het Japanse merk heeft het team dan ook te koop staan. Ecclestone hoopt dat snel duidelijkheid komt over het voortbestaan van het team. "Er is mij veel aan gelegen dat het team een doorstart maakt," aldus de Brit in Daily Telegraph. "Er zijn nog drie serieuze gegadigden." FIA-president Max Mosley heeft gezegd dat Honda nog een jaar ondersteuning wil geven aan het team.