Mallya: "Coureurs nog niet zeker van plek"

Peterselieman
Force India-eigenaar Vijay Mallya zegt dat het coureursduo voor volgend seizoen nog niet vast staat. Giancarlo Fisichella en Adrian Sutil hebben weliswaar een contract voor 2009, maar de kans is groot dat een van beiden toch het veld moet ruimen.

Sinds Force India een vijfjarige overeenkomst met McLaren gesloten heeft, gaan er al geruchten over het vervangen van een van de coureurs. Hierbij worden de namen van testrijders Gary Paffet en Pedro de la Rosa genoemd. De la Rosa testte in november al twee dagen voor het Indiase team.

"Het is een gegeven dat zij ervaring uit de hoek van McLaren met zich meebrengen," aldus Mallya op de BBC. "Ik ga met McLaren rond de tafel zitten en als het juiste moment daar is, neem ik een beslissing. Dus nee, er is nog niets definitief."

De Indiër sprak ook zijn verwachtingen uit voor het volgende seizoen. "Ik hoop echt dat we in 2009 aan de voorkant van de middenmoot meedoen, zeker gezien alles wat we er aan doen. Het zou ook een grote teleurstelling zijn als het ons niet lukt. Dat is de eerste grote stap die Force India moet zetten."