'Peugeot & Citroën mogelijk in Formule 1'

Peterselieman
PSA, het bedrijf achter de automerken Peugeot en Citroën, heeft interesse getoond om het Formule 1 team van Honda over te nemen. Ze krijgen hierbij wel concurrentie van Prodrive van David Richards, die in het verleden al eens teambaas bij BAR Honda was.

Formule 1 is niet helemaal nieuw voor PSA. Peugeot leverde in het verleden de motoren aan Mclaren, Jordan en Prost. Momenteel is het consortium actief in de rallysport, waar Sébastien Loeb met zijn Citroën de titel pakte, en in de Le Mans Series waar Peugeot meestrijdt om de hoogste plaatsen.

Honda gaf eerder al aan dat het team voor een klein bedrag verkocht kan worden, waardoor het voor PSA aantrekkelijk wordt om in te stappen. Dit aanbod geldt alleen als de toekomst van het team verzekerd wordt.

Mogelijke rijders worden ook al bij het team genoemd. Omdat PSA een Franse rijder bij het team zou willen zien, wordt volgens Autosportnieuws.be Sébastien Bourdais bij de deal betrokken. Jenson Button zou dan de omgekeerde weg naar Scuderia Toro Rosso bewandelen.