Ecclestone en Mosley: "Wakker worden"

Peterselieman
Zowel Formule 1-baas Bernie Ecclestone als FIA-president Max Mosley zeggen dat teams zich moeten realiseren dat de kosten in de Formule 1 te hoog zijn opgelopen. Het vertrek van Honda moet voor de resterende teams een eye-opener zijn.

"Dit is een wake-up call. Max en ik zijn niet helemaal achterlijk. We wijzen er al enige tijd op dat teams met een minder groot budget alsnog competitief zouden moeten kunnen zijn,"aldus Ecclestone op Sky News. De Brit denkt dat de Formule 1 de klap van het vertrek van Honda en de kredietcrisis wel te boven komt. "De crisis in de Formule 1 is niet groter dan die bij welk bedrijf waar ter wereld dan ook. De hele wereld is momenteel in crisis, maar de wereld vergaat toch niet? Hetzelfde geldt voor de Formule 1. Dat staat vast"

Ook Max Mosley liet zich in soortgelijke bewoordingen uit. "Als de teams nu nog niet doorhebben wat er gaande is, dan is er geen hoop meer voor hen", aldus de FIA-president tegen de BBC. "De teams die donderdag bij elkaar zijn gekomen, zijn allemaal afhankelijk van grote ondernemingen. Ook zij kunnen op een ochtend een fax krijgen met daarin de boodschap dat de stekker eruit wordt getrokken. Als de teams nu dus nog niet uit hun dromen zijn geholpen, dan staat ze in de toekomst wellicht een nare verrassing te wachten."

"Het is mijn werk om nu actie te ondernemen om ervoor zorgen dat dit niet weer gebeurt. Daarom hebben we vanochtend een brief gestuurd naar alle teams waarin we onze plannen om de kosten flink terug te dringen, uit de doeken doen," zegt Mosley. Die maatregelen behelsen onder meer een standaardmotor. Het plan van de FOTA vindt Mosley maar niets.