Powel denkt aan vertrek bij FC Groningen

Sjors (Sj0rSz)
Berry Powel staat nog geen jaar bij FC Groningen onder contract, maar denkt nu alweer aan een vertrek. Twee weken geleden werd de aanvaller voor het duel tegen PSV buiten de selectie gelaten. Als reden werden motivatieproblemen opgegeven. De speler baalt echter van zijn rol als reserve.

Afgelopen woensdag hadden Jans en Powel een gesprek. De trainer concludeerde uiteindelijk dat de aanvaller zich niet meer voor FC Groningen kon opladen. "Maar dat heb ik helemaal niet gezegd," verdedigde de speler zich. "Misschien heeft de trainer dingen die ik gezegd heb, verkeerd geïnterpreteerd. Ik voetbal graag voor FC Groningen en was zelf ook in de veronderstelling dat ik bij de selectie voor de wedstrijd tegen PSV zou zitten."

Powel vind het overigens 'slecht' dat Jans deze kwestie via de media naar buiten heeft gebracht. ""Ik vroeg hem vrijdag nog waarom hij niet eerst even aan mij vroeg, of zijn interpretaties klopten. Hij antwoordde vervolgens dat zijn hoofd daar niet naar stond. Of dit gevolgen heeft voor het vertrouwen tussen mij en de trainer? Nou...je kan je voorstellen dat het onderlinge vertrouwen nu wel iets minder is, ja."

Powel maakt er overigens geen geheim van dat hij niet tevreden is. "Dat heb ik de trainer woensdag ook laten weten. Ik ben nu al geen basisspeler en de club wil in de winter nog een nieuwe spits halen. Dan wordt ik dus derde of vierde keus. En omdat de trainer niet echt vertrouwen in me heeft, lijkt het me logisch om dan samen naar een oplossing te zoeken. Voor mij zou dat een transfer kunnen zijn, ja. Maar de club wil me niet laten gaan."