De wedstrijddag van Jasza

Sjors (Sj0rSz)
FOK!sport biedt users de mogelijkheid om hun beleving over een bepaalde wedstrijd of evenement op te sturen. Zo bezocht user Jasza het duel tussen HSV en Ajax. Hieronder vind je zijn ervaringen over deze wedstrijd. Wil jij hier ook aan meewerken, stuur dan een mailtje met je belevenis naar sport@fok.nl o.v.v. Sfeerverslag van een evenement.

Om vijf uur op de donderdagochtend vertrokken we vanuit Amsterdam. Rond een uurtje of twaalf na een goede heenreis waren we bij het stadion om de kaarten om te wisselen. Daarna zijn we even gaan slapen aangezien we aardig verrot waren, rond een uurtje of drie/half vier belde Aanvoerder of ik er al was en dat het daar een totaal gekkenhuis was met politie die heen en weer aan het scheuren waren.

Toen zijn we maar richting Reeperbahn gegaan en zoals Silenus al zei, het leek wel alsof de Russen aan het binnenvallen waren. We liepen vrij ver door, omdat we een goede kroeg zochten. Uiteindelijk kwamen we uit bij één of andere Kebab-zaak met een goedkope supermarkt ernaast. Ach ja, ook daar was er genoeg gezeik met de ME en was de sfeer niet geweldig.

Daarna nog lekker drie uur in een kroeg gezeten met allemaal Ajacieden. Daar was het inmiddels al aardig rustig geworden en was iedereen heerlijk gezellig Ajax-nummers aan het zingen, waaronder "Schatje, mag ik je foto" (kutlied). Na een tijdje vond de eigenaar het wel genoeg en begon te dreigen dat hij het niet meer zou toestaan, aangezien er ook normale klanten zaten. Maar goed ,bier en veel Ajacieden, dat werkte dus niet bepaald en het bleef maar doorgaan en uiteindelijk moesten de meeste eruit.

Inmiddels waren we wel aardig lazerus na die drie uur zuipen en zochten we de metro maar op. Wij de metro in naar het stadion, waarop een aantal gasten, waarmee ik was, zo lazerus waren (ik weet van niks!) dat ze gingen zingen naar een goeduitziend duits blond meisje: "SEX MET DIE BLONDE" Niet wetende dat ze dat toch wel kunnen verstaan daar, waarop de hele metro helemaal stukgaat en dat wijf vrij rood werd. Haar vader kon het ook niet echt waarderen, die ernaast stond.

Toen we eindelijk bij de ingang aankwamen, was het echt een totaal gekkenhuis. Het was op een soort van verhoging en er waren maar twee poortjes open. Wij gingen in de massa staan, maar het was al snel duidelijk dat je van alle kanten werd gebeukt en dus geen kant meer opkon. Er mocht maar één persoon per keer door het poortje van de stewards van HSV. Na heel wat geduw en getrek waren we dan eindelijk binnen (nog steeds een wonder dat er niemand zwaar gewond is geraakt daar). De Ajax-stewards kregen zelfs klappen van de ME of HSV stewards, omdat ze vonden dat dit helemaal niet kon. Ik hoop dat Ajax wel een klacht hierover gaat indienen, maar dat helpt toch geen fuck met die nazi's daar.

We zitten op de derde ring, maar dat maakt niet uit bij zo'n wedstrijd. Vlak voor de wedstrijd begon vonden twee HSV-gasten het leuk om hun kont aan het uitvak te laten zien en een beetje de held uit te hangen, totdat er ineens politie tussen de vakken kwam staan en ze verder de hele tijd stil op hun stoel zaten. Maar ze zorgde gelukkig wel voor leedvermaak met het koude weer. De eerste helft was vooral erg koud en het voetbal was niet echt speciaal. Maar goed, met een 0-0-ruststand kon ik wel goed leven.

De tweede helft was daarintegen een stuk lekkerder. Meer sfeer uit het Ajax vak en ook een beter Ajax, vooral nadat Gabri erin kwam. En toen kwam onze superjoodse Leonardo het veld in en maakte hij nog eens een doelpuntje! Waarop het hele vak gek werd en er zeker vier man bovenop me vielen en ik even helemaal niks meer meekreeg van wat er verder gebeurde. Maar dat maakte natuurlijk niet uit. Het gedeelte daarna was natuurlijk het lekkerst, erg lekkere sfeer en ontzettend veel lachende gezichten. Ik had ook niet het idee dat HSV nog zou scoren en nadat de slechtfluitende Italiaan eindelijk affloot, leek het wel alsof we de UEFA cup al hadden gewonnen.

Daarna nog een kwartier vastgezeten in het vak, maar het was natuurlijk prachtig om alle spelers naar het vak te zien komen, nadat ze gedoucht hadden. Het was een prachtig gezicht en daar doe je het toch allemaal wel voor. Daarna dus weer terug naar de metro lopen en toen gebeurde dit:

http://forum.fok.nl/topic/1215528/4/50

Erg jammer weer allemaal. Een maat van me zat voor de ingang van het station op ze knieën en had ze hart vast en ik had echt het gevoel dat ie zo kon instorten daar. Gelukkig was het gewoon een hyperventilatie actie, maar het verneukt je stemming wel. En aangezien ik ook met een verrotte poot moest rennen kon ik niet meer op me voet staan zowat. Uiteindelijk verder rustig terug naar het hotel, waarop we besloten hebben niet meer naar de stad te gaan (wat we na de wedstrijd wel van plan waren tot een uurtje of drie/vier).

Al met al een toptripje maar dat soort dingen verkloten het wel flink. En nu ben ik verrot en kan ik dus amper meer lopen.