Verstappen wil aanpassing puntensysteem

Peterselieman
Jos Verstappen vindt dat Bernie Ecclestone de puntentelling in de Formule 1 moet veranderen. De Formule 1-baas kwam eerder met het plan om de punten te vervangen door medailles. Verstappen heeft een ander puntensysteem op het oog.

In de Telegraaf deelt de voormalig Formule 1-coureur de mening dat er iets aan de show moet gebeuren. "Er is nogal lacherig gereageerd op deze suggestie van Bernie Ecclestone. En ik moet eerlijk bekennen dat ik in eerste instantie ook dacht dat hij toch wel een beetje te veel last kreeg van de echtscheidingsperikelen waarin hij verstrikt is geraakt."

"Toch heeft Ecclestone wel degelijk een punt, want ik vind – net als hij – dat de winnaar van de meeste races in een seizoen automatisch de wereldkampioen zou moeten zijn," zei de Limburger. "Zo’n situatie creëer je met een goud-zilver-bronsmethode, maar bijvoorbeeld ook door het verschil in de te winnen punten tussen de nummer één en twee te vergroten."

Toen Verstappen nog in de Formule 1 actief was, kregen er zes coureur punten, waarbij de nummer één tien punten kreeg, de nummer twee zes en de nummer drie vier. "De beloning voor het winnen van een race was destijds in feite dus groter dan nu en wat mij betreft, keert die oude puntentelling terug. Het zou voor een coureur die op de tweede plaats ligt ook veel aantrekkelijker maken om alles op alles te zetten de koploper alsnog in te halen. Nu zie je toch (te) vaak dat coureurs tevreden zijn met een tweede positie, hetgeen de spanning aan de kop van de wedstrijd natuurlijk niet ten goede komt."