Van de Laak roemt sfeer bij FC Groningen

Peterselieman
Koen van de Laak is dit seizoen de aanvoerder van FC Groningen, dat wederom sterk presteert in de Eredivisie. De middenvelder roemt de sfeer binnen de spelersgroep van de in de Euroborg spelende club.

Van de Laak is bezig aan zijn vierde seizoen bij Groningen, dat dit seizoen vooral buitenlanders onder contract heeft staan. "De namen van de spelers zijn dan wel veranderd, maar er staan nog altijd dezelfde types in het veld. Dat is een deel van het succes. Hier spelen jongens die weten wat het beroep van voetballer inhoudt."

Van de Laak is bezig aan zijn eerste seizoen als captain. "Dat ik dit jaar de aanvoerdersband heb gedragen, daar spreekt veel waardering uit. Als ik fit ben speel ik. Dat doe je goed en daar ga je beter van spelen."

De aanvoerder roemt in Sportweek zijn trainer, die stimulerend is voor de goede sfeer. "Jans ligt goed bij de spelers en iedereen kan goed met elkaar overweg. Het is ook prettig voor een trainer als je je niet met randzaken bezig hoeft te houden. Het is hier heel gemoedelijk. Hier is nooit gezeik. Daarom speel ik ook zo graag bij Groningen."