Liesveld dient klacht in bij KNVB

Olga (Nuongirl)
Het duel tussen De Graafschap en Sparta (3-3) van afgelopen zaterdag was turbulent. Na afloop was er veel te doen over scheidsrechter Richard Liesveld. Liesveld heeft inmiddels een klacht ingediend bij de KNVB omdat hij zich na afloop van het duel onheus bejegend voelde door voorzitter Sietze Veen en commercieel directeur Henk Bloemers van De Graafschap.

De Graafschap was not amused toen Liesveld gewoon liet doorspelen toen Graafschap-spits Geert den Ouden groggy op de grond lag. Vierde official Jochem Kamphuis had Liesveld verzocht het spel stil te leggen. De aanvoerder van de club uit Doetinchem, Joost Volmer, haalde vervolgens Edouard Duplan hard onderuit, waarna Volmer met rood van het veld werd gestuurd.

Veen en Bloemers gingen na afloop verhaal halen bij Liesveld. "Maar ik heb Liesveld niet uitgescholden," aldus Bloemers tegen De Gelderlander. "Ik heb hem alleen gevraagd waarom hij niet heeft gereageerd op het signaal van de vierde man. Hij wilde echter niet reageren en toen heb ik gezegd dat hij geen persoonlijkheid was."