[A1GP] Bleekemolen: "Belachelijke straf"

Sally (Tessa)
In de Hoofdrace in Maleisië kreeg Jeroen Bleekemolen voor Team Nederland een drivethroughpenalty na het veroorzaken van een botsing met Narain Karthikeyan van Team India. De 27-jarige Nederlander voelde zich bestolen van een goed resultaat en was behoorlijk pissig.

"Een belachelijke straf", aldus Bleekemolen, die op een vierde plek reed toen hij de straf kreeg. Het gebeurde net na de start dat de wagen van Team Nederland die van Team India aantikte, waardoor de laatste in de rondte ging en even later op moest geven. Nederland moest zich weer terugknokken, na de straf viel het team terug naar de veertiende stek. Uiteindelijk wist Bleekemolen nog naar de achtste plek te rijden.

"We hadden vandaag weer pech. Het is jammer dat we een straf krijgen om niets. Bij de start zat ik vlak achter Team Groot Brittannië, dat remde. Ik moest zelf ook remmen en ging daarbij iets naar buiten, tegen Team India aan. Ik had de keus: of naar buiten gaan of vol op de achterkant van Team Groot-Brittannië rijden. Als ik deze botsing had kunnen voorkomen had ik de stewards direct gelijk gegeven, maar dat kon ik met geen mogelijkheid", vertelde Bleek.

"Voor de rest heb ik wel twee goede races gehad. We waren snel en ik kon gaten dichtrijden en veel mensen inhalen. We kwamen na onze drivethroughstraf bijna helemaal achteraan te liggen en uiteindelijk wist ik nog een achtste plek te scoren. Dat is goed, maar ik ben boos over weer een belachelijke straf die we krijgen." Team Nederland bezet nu met 26 punten de zevende plaats in het klassement.