[A1GP] Brandstoftoevoer nekte Tung

Sally (Tessa)
Ho-Pin Tung, de Nederlandse coureur die voor China uitkomt, heeft zondag in de Hoofdrace van de A1GP in Maleisië een probleem gehad met de brandstoftoevoer. Na de eerste pitstop had Tung al last van slechte banden, en later met de brandstofpomp.

"Jammer", aldus Tung na afloop van de Hoofdrace waarin hij negende werd. "Een vijfde plaats was mogelijk geweest. De eerste stint ging prima. Ik reed goede rondetijden en voerde een paar goede gevechten. De eerste pitstop was heel snel, alleen de banden die ik kreeg, werkten niet goed. Ik heb door die banden veel tijd en plaatsen verloren en ik had soms zelfs moeite om de auto op de baan te houden. Op die tweede set banden moest ik voor sommige bochten maar liefst vijftien meter eerder remmen dan op de eerste set."

Even later ging het beter met Team China: "Maar, na de tweede pitstop ging het weer goed en ik kon weer naar voren komen. Ik kwam tot vlak achter Team Brazilië en wilde net de strijd aangaan, toen de motor begon in te houden. vooral op het rechte eind verloor ik snelheid. Op het laatst was ik op de rechte stukken wel veertig kilometer per uur langzamer dan normaal." Eerder op die zondag werd Tung tiende in de Sprintrace.