Barrichello haalt uit naar Ferrari

Peterselieman
Volgens Rubens Barrichello dreigde Ferrari tijdens de Grand Prix van Oostenrijk van 2002 hem te ontslaan als hij Michael Schumacher niet liet winnen. Uiteindelijk liet de Braziliaan de Duitser in de laatste meters van de race nog passeren.

Vorige week uitte Barrichello al kritiek op zijn vorige werkgever door te stellen dat hij in de periode 2000-2005 bij het Italiaanse team ten opzichte van Michael Schumacher niet gelijk werd behandeld. De Braziliaan wil hierover mogelijk een boek uitbrengen. Schumacher antwoordde op de kritiek dat Barrichello gewoon niet snel genoeg was.

In het Braziliaanse tv-programma Fantastico zei Barrichello over de race in Oostenrijk dat het gesprek op de boordradio acht ronden duurde. "De heftigheid van het gesprek groeide elke ronde." In de laatste ronde kwam het ernstigste dreigement. "En toen werd me verteld dat ik aan mijn contract moest denken. Voor mij was het duidelijk: haal je voet van het gas of je kunt naar huis gaan," aldus de Braziliaan.

Na de race haalde hij verhaal bij Schumacher, maar hij zei van niets te weten. "Hij zei dat hij er niets mee van doen had, maar ik heb thuis documenten om te bewijzen dat hij wist wat er allemaal gebeurde," zei een verbitterde Barrichello.