[NHL] Devils verpletteren Lightning

Denny (nyny83)
De New Jersey Devils hebben de Tampa Bay Lightning in hun thuisstadion vernederd door met 7-3 te winnen. De Devils kwamen met 5-0 voor, waarna ze het iets rustiger aan konden doen. De Lightning konden toen nog even blijven hopen nadat ze tot 5-3 terugkwamen.

Dainius Zubrus scoorde viermaal. Na een matige seizoensstart hoopte hij op een ommekeer en die kwam ook: "Ik kreeg kansen, maar sinds ik met Brian Gionta en Patrick Elias speel krijg ik er meer. Ze begonnen er nu ook in te gaan.". Daarmee speelde hij een grote rol in de vierde overwinning op rij voor de Devils.

Mike Rupp, Zach Parise en Gionta scoorden de overige goals van de Devils. Patrick Elias had drie assists, allen bij goals van Zubrus. "Weet je wat het is? We spelen nu daadwerkelijk ijshockey. We dragen nu allemaal bij aan het team, en in deze sport is dat erg belangrijk. Iedereen doet zijn werk goed en het is goed dat we daarvoor beloond worden", liet Devils-coach Brent Sutter weten.

"Een slechte prestatie", zei Rick Tocchet, de interim-coach van de Lightning. Hij kwam hiermee op één overwinning, twee nederlagen en één overtijd-verlies (wat één punt oplevert). Tocchet wees vooral naar zijn doelman Olaf Kolzig: "Een aantal van de doelpogingen was makkelijk te stoppen."

Kolzig was het hier roerend mee eens. "Ik had zeker beter moeten spelen, geen twijfel mogelijk. Ik had schuld aan zeker drie van de goals. Ik kan mijn teamgenoten dan ook geen verwijten maken: vandaag heb ik geen enkel recht van spreken."

De Lightning hadden toch nog even een klein kansje op de overwinning toen zijn in de tweede periode van een 5-0 achterstand terugvochten tot 5-3 door goals van Radim Vrbata, Martin St. Louis en Ryan Malone. Tampa Bay verdedigde echter matig en moesten 14 schoten op doel toestaan in de laatste periode. Daaruit werd twee keer gescoord door Zubrus.

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
Tampa Bay LightningNew Jersey Devils3-7
Carolina HurricanesNashville Predators2-5
Pittsburgh PenguinsVancouver Canucks1-3
Ottawa SenatorsNew York Rangers4-1
Buffalo SabresNew York Islanders2-4
Toronto Maple LeafsChicago Blackhawks4-5 (OT)
Philadelphia FlyersPhoenix Coyotes4-3 (OT)
Atlanta ThrashersColumbus Blue Jackets0-2
Montreal CanadiensBoston Bruins2-3 (SO)
Minnesota WildSt. Louis Blues1-2
Dallas StarsAnaheim Ducks1-2 (SO)
Calgary FlamesDetroit Red Wings2-5
Los Angeles KingsColorado Avalanche3-4 (SO)
San Jose SharksWashington Capitals7-2