[A1GP] Indonesië onthult nieuw circuit

Sally (Tessa)
De organisatie van de A1GP heeft het nieuwe stratencircuit van Indonesië in Lippo Village bekendgemaakt. In februari 2009 zal daar de zesde ronde van dit seizoen verreden worden.

Het circuit is 3,2 kilometer lang en gaat door de straten van Lippo Village, nabij de hoofdstad Jakarta. De baan is ontworpen door Herman Tilke, heeft twaalf bochten, en voldoet aan alle strenge veiligheidseisen van de FIA. Een gemiddelde snelheid wordt geschat op 176 km/uur met een topsnelheid boven de 300 km/uur.

Door geplande verbouwingen aan de gebouwen van de Pelita Harapan Universiteit kunnen die geboouwen ook dienst doen als de pitstraat tijdens het A1GP-evenement. Nieuw aangelegde wegen moeten meehelpen het stadje Lippo Village te laten groeien.

"We kenden de plannen natuurlijk al langer en we zijn van plan om minstens vijf jaar naar dit circuit in Lippo Village te komen. De A1GP zal er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat de race in Lippo Village een succes zal worden" aldus de directeur van A1GP Asia-Pacific, David Clare.

Kijk voor een impressie van het circuit op de officiële site van de A1GP.