De wedstrijddag van TJDoornbos

Sjors (Sj0rSz)
FOK!sport biedt users de mogelijkheid om hun beleving over een bepaalde wedstrijd of evenement op te sturen. Zo bezocht user TJDoornbos het duel tussen Feyenoord en FC Utrecht. Hieronder vind je zijn ervaringen over deze wedstrijd. Wil jij hier ook aan meewerken, stuur dan een mailtje met je belevenis naar sport@fok.nl o.v.v. Sfeerverslag van een evenement.

Afgelopen week was het om meerdere redenen een bijzondere Feyenoord - Utrecht. Niet alleen was ik er voor het eerst in weken weer bij, maar ook de aanwezigheid van Willem van Hanegem is altijd bijzonder. Voor de wedstrijd zoals altijd naar Varkenoord om te verzamelen en zo'n half uur voor de wedstrijd naar De Kuip.

Voor we goed en wel beseften dat de wedstrijd begonnen was knalde Giovanni van Bronckhorst de bal in de goal. Alles leek aanwezig voor een ontspannen middag voor iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt. Maar meteen bleek al dat Utrecht wist waar ze de Rotterdammers pijn konden doen, namelijk in de al weken rammelende verdediging. Henk Timmer hield zijn ploeg op de been en toen Diego Biseswar tweemaal gescoord had, brak de gekte los in het stadion.

Het feest duurde niet erg lang, want Alje Schut kopte al snel de 3-1 binnen. Daarna ging de ploeg uit de Domstad weer volop in de aanval en toen Timmer slecht wegschoot en de bal via Mihai Nesu in de goal verdween was het ineens doodstil op de tribunes waar Het Legioen zat en brak er een klein volksfeest uit in het uitvak. En meteen waren er plagerige spreekkoren vanaf vak GG. Logisch, andersom gebeurt dat ook en dat is helemaal niet erg zolang het daarbij blijft.

In mijn vak hoorde je langzaam maar zeker, ook van mij, kritische dingen over het elftal in het algemeen en spelers in het bijzonder. Velen schreeuwden om Michael Mols, anderen wilden Henk Timmer vervangen zien worden door Rob van Dijk. Hoe meer Feyenoord wankelde, hoe meer reacties er van het publiek kwamen. De ene keer positiever dan de andere.

Vlak voor tijd vlogen er heel snel na elkaar nog goals van Karim El Ahmadi en Roy Makaay in, die voor de 5-2 eindstand zorgde. Ineens was het weer zonnig aan de Maas. De Feyenoord-spelers gingen onder luid applaus van het veld af en ook de Utrecht-fans toonden zich tevreden met hoe hun ploeg gestreden had. Maar het grootste applaus van de dag was voor Willem van Hanegem, die door het Rotterdamse publiek nogmaals kreeg bevestigd dat hij de geliefdste persoon is in honderd jaar Feyenoord.