Buffon pas in 2009 weer inzetbaar

Peterselieman
Juventus zal het nog zeker twee maanden zonder doelman Gianluigi Buffon moeten doen, aldus de club uit Turijn op dinsdag. De sluitpost van de bianconeri heeft al geruime tijd last van een blessure aan zijn dijbeen. De 30-jarige Buffon is tevens de doelman van de nationale ploeg van Italië.

De blessure van Buffon houdt in dat Alex Manninger voorlopig de eerste keus onder de lat bij Juventus blijft. De Oostenrijker werd afgelopen zomer door de Oude Dame aangetrokken als back-up voor eerste doelman Buffon.

Laatstgenoemde vindt overigens dat Juventus met Manninger over een betrouwbare doelman beschikt. "Manninger speelt uitstekend. De laatste wedstrijden hebben wel uitgewezen dat ik niet onmisbaar ben bij Juve," aldus Buffon.

Na een moeizame start van het seizoen maakt Juventus momenteel een goede serie door. In de Serie A staat de ploeg van trainer Claudio Ranieri op slechts drie punten achterstand. Bovendien werd dankzij twee overwinningen op Real Madrid kwalificatie voor de volgende ronde van de Champions League al in een vroeg stadium veilig gesteld.