Doelpuntenrecord Krankl bedreigd door Janko

Olga (Nuongirl)
De legendarische spits Hans Krankl legde in het seizoen 1977/1978 in de Oostenrijkse competitie 41 keer de bal in het mandje, een absoluut record in het Alpenland. Krankl moet nu echter vrezen dat zijn unieke reeks wellicht overtroffen gaat worden.

Marc Janko, spits van Red Bull Salzburg, is met twintig goals in zestien wedstrijden hard op weg om het record van Krankl aan te vallen. Mocht hij zijn huidige gemiddelde van 1,25 doelpunt per speelronde vasthouden, zal hij op 45 goals eindigen. Krankl had bij zijn recordreeks na zestien wedstrijden zeventien keer gescoord.

De produktiviteit van Janko is des te opmerkelijker, daar hij nooit meer dan elf keer per seizoen scoorde in zijn loopbaan. Bovendien werd hij veelvuldig geplaagd door blessureleed. Verbaasd is de spits zelf dus ook.

"Voor aanvang van dit seizoen had ik mijzelf als doel gesteld vijftien doelpunten te maken," zei Janko in de Oostenrijkse media. Voorlopig houdt hij zich nog niet bezig met het record van Krankl. "Natuurlijk ben ik blij als ik de ploeg met mijn doelpunten kan helpen. Het resultaat van de ploeg is belangrijk."

Het Duitse Hertha BSC zou intussen interesse hebben in Janko, aldus Bild. Volgens algemeen directeur Georg Stangassinger hebben al vijf clubs contact opgenomen met Red Bull Salzburg. Technisch directeur Heinz Hochhauser liet echter op zijn beurt al weten dat Janko het seizoen gewoon in Salzburg afmaakt.