Huntelaar: "Echt vreselijk balen"

Peterselieman
Ajacied Klaas Jan Huntelaar liep zondag in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam een zware enkelblessure op. De spits zal hierdoor zes weken niet kunnen spelen, iets wat Ajax en Huntelaar heel erg slecht uitkomt. De Amsterdammers hebben een zwaar programma voor de boeg.

Huntelaar zal door zijn blessure een aantal belangrijke wedstrijden aan zich voorbij moeten laten gaan. De duels tegen PSV thuis en AZ uit, alsmede wedstrijden in de KNVB beker, UEFA Cup én van het Nederlands elftal zal de spits moeten missen.

Het is derhalve logisch dat Huntelaar niet blij is met zijn blessure. "Ik ben hevig teleurgesteld," aldus de spits tegenover De Telegraaf. Zijn enkel, die momenteel is getapet, klapte zondag in het duel met Sparta dubbel na 37 minuten. Onderzoek wees uit dat de voorste enkelband volledig is afgescheurd.

"Dit is echt vreselijk balen," sipt Huntelaar. "Je kunt allerlei dingen denken. Of ik die bal wel zo graag had moeten willen hebben, bijvoorbeeld. Maar daar schiet ik niks mee op. Het allerbelangrijkste is dat ik er nu het beste van ga maken. De komende dagen wordt in overleg met de medische staf een plan van aanpak opgesteld. Hoe dat gaat, weet ik niet. Ik was nog nooit echt geblesseerd."