[Upd] Huntelaar scheurt enkelband

Sven (Svensational)
Net nu de ziekenboeg bij Ajax wat leeg begon te lopen is aanvoerder Klaas Jan Huntelaar in de wedstrijd tegen Sparta geblesseerd uitgevallen. Een week voor de topper tegen PSV is dat een behoorlijke klap voor de Amsterdammers.

In de 38e minuut ging Huntelaar een duel aan met Sparta-speler Krisztián Vermes, waarbij zijn linkerenkel dubbelklapte. Hij werd direct vervangen door Evander Sno. Hoe ernstig de blessure is, is nog niet bekend, ook is het afwachten of Huntelaar aanstaande woensdag in de KNVB beker tegen FC Volendam in actie kan komen.

Update

De enkel van Klaas-Jan Huntelaar krijgt maandag een mri-scan om te bepalen hoe erg het gesteld is met het gewricht. "We hebben de enkel meteen in het ijs gezet. Ik vond het gewricht niet heel dik. Het is nu afwachten wat er vannacht met zijn enkel gebeurt. Het blijft speculeren. We moeten gewoon die scan afwachten", zei Ajax-coach Marco van Basten.

Update 15.15 uur:
Klaas-Jan Huntelaar zal minimaal zes weken niet in actie kunnen komen. Uit een mri-scan bleek dat de voorste enkelband van zijn linkervoet volledig afgescheurd is.