Van Riessen: "Ongelooflijk"

Sjors (Sj0rSz)
Laurine van Riessen kon haar geluk niet op, nadat ze op de 1000 meter tijdens de wereldbekerwedstrijden in Berlijn derde werd. Vorig seizoen ging voor de DSB-rijdster verloren. De oorzaak hiervan was een ernstige kwetsuur aan haar achillespees.

"Zo'n rentree, na een jaar niet op de schaats te hebben kunnen staan, had ik nooit kunnen bedenken. Op de 1500 meter was ik al blij met de tiende plaats, nu sta ik op de 1000 op het podium. Ongelooflijk," was de eerste reactie van Van Riessen. "Ik heb zeker niet stil gezeten en keihard aan een comeback gewerkt. Maar schaatsen was lange tijd niet mogelijk."

Op de 1000 meter ontbraken wel de favorieten Paulien van Deutekom, Anni Friesinger en Cindy Klassen. Van Riessen liet weten dat haar goede klassering niets te maken had met de afwezigheid van dit trio. "Toch is de top hier beslist niet tegengevallen. Dat zie je aan de tijden, die in het voorseizoen zijn gereden. Deze derde plaats heb ik echt niet te danken aan de afwezigheid van sommige rijdsters. De top op de 1000 meter moet toch in Canada, Duitsland en Azië worden gezocht. Ik sta daar mooi tussen."