Kolles en Gascoyne ontslagen bij Force India

Sally (Tessa)
Force India maakte vandaag bekend de samenwerking met Ferrari te stoppen, maar ook dat Colin Kolles en Mike Gascoyne uit moeten kijken naar een nieuwe baan. Eigenaar Vijay Mallya neemt de functie van teambaas zelf op zich en de twee grote namen in de Formule 1 gaan eruit.

Kolles was sinds 2006 de teambaas van het toenmalige Midland F1 Racing, wat ooit het Jordan Grand Prix-team was. Toen het team tot Spyker F1 werd omgedoopt vanwege de overname van het noodlijdende Midland door Spyker Cars, werd Gascoyne aangetrokken als ontwerper en de Brit bekleedde ook de functie van chef technische zaken. Mark Smith zal de ontwerptaken overnemen, die heeft zijn verleden bij Red Bull en hij ging later naar het dochterteam Scuderia Toro Rosso. James Key wordt de nieuwe technisch directeur.

"Force India is het moeilijkste project uit mijn loopbaan en het is me duidelijk geworden dat er meer input van mijn kant nodig is", zo vertelde Mallya vandaag. "We hebben zijn dit seizoen veel vooruitgang geboekt, maar we hebben nog iets meer nodig en daar zijn enkele drastische veranderingen in het management voor nodig. Ik wil Colin graag bedanken voor zijn onvermoeibare inzet en Mike voor het meebrengen van al zijn technische expertise. Ze waren erg belangrijk voor het team."

Naar verwachting maandag zal de Indiase zakenman meer bekend maken over de toekomst. Dan zal Mallya de "nieuwe technische richting van het team" onthuld worden. De verwachting is dat dan duidelijk wordt dat McLaren Mercedes de nieuwe leverancier wordt van zowel de motoren als het hele aandrijfsysteem. De deal met Ferrari dit seizoen betrof alleen de motoren, de versnellingsbak moest apart betaald worden door Force India.