[NHL] Penguins overleven comeback Oilers

Denny (nyny83)
De Pittsburgh Penguins hebben hun thuiswedstrijd tegen de Edmonton Oilers gewonnen met 5-4. De Penguins kwamen met 5-0 voor door goals van Miroslav Satan, Maxime Talbot en Petr Sykora, maar kregen het nog moeilijk toen de Oilers in de derde periode terugkwamen tot 5-4.

In de laatste 22 minuten maakten de Oilers er nog een spannende wedstrijd van door goals van Fernando Pisani, Tom Gilbert, Ales Hemsky en Sheldon Souray. De gelijkmaker zat er echter niet meer in. Penguins-aanvaller Matt Cooke reageerde als volgt: "We moeten wel onthouden dat een wedstrijd zestig minuten duurt. We hebben twee perioden keihard gewerkt om op een 5-1 voorsprong te komen en gingen vervolgens rustig achterover leunen. Het niveau in de NHL is te hoog om dat te kunnen doen."

Oilers-goalie Jeff Drouin-Deslauriers, die vaste goalie Mathieu Garon verving na de vijf tegengoals, stopte alle veertien schoten die hij te verwerken kreeg, maar kon niet voorkomen dat de Oilers hun tiende nederlaag in twaalf uitwedstrijden leden. [i]"Het is moeilijk om twee wedstrijden op rij met één goal verschil te verliezen. Je kijkt dan terug naar situaties die het verschil hadden kunnen maken," liet verdediger Gilbert weten.

Satan en Sykora, die voorheen voor de Oilers speelden, hebben hun voormalige team aardig pijn gedaan met twee goals. Evgeni Malkin had een assist op de tweede goal van Satan en beide goals van Sykora. Malkin leidt de NHL in assists (17) en punten (21).

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
Pittsburgh PenguinsEdmonton Oilers5-4
Boston BruinsToronto Maple Leafs5-2
New York RangersTampa Bay Lightning5-2
Washington CapitalsCarolina Hurricanes3-2
Atlanta ThrashersNew York Islanders4-3
Ottawa SenatorsPhiladelphia Flyers4-1
Colorado AvalancheMinnesota Wild1-3
Calgary FlamesNashiville Predators7-6
Vancouver CanucksPhoenix Coyotes1-0
Los Angeles KingsFlorida Panthers3-2
San Jose SharksSt. Louis Blues5-4 (SO)