Venus te sterk voor Serena

Peterselieman
Tijdens de Sony Ericsson Championships in Doha is Venus Williams er in de poulefase in geslaagd haar zuster Serena te kloppen. De oudere van de twee zussen won in drie sets met 5-7, 6-1 en 6-0. Hiermee is de tussenstand in de onderlinge confrontaties tussen de zussen dit jaar op 2-2 gekomen.

Venus had deze week al tweemaal gewonnen en was hierdoor al bijna zeker van de halve finale van het officieuze WK Tennis. In de sisteract wist Serena de eerste set met 7-5 naar zich toe te trekken, maar daarna was het Venus die liet zien in vorm te zijn. Ze gunde haar jongere zus in het vervolg van de partij nog maar één game.

"Ik ben best tevreden met het vertoonde spel", zei Venus na de partij. "Ik kon terugkomen na setverlies en speelde daarna mijn beste tennis. Ik ben de rustigste van ons twee, Serena werd wat meer emotioneel. Daardoor verloor ze, vooral in de derdes set, haar focus en kreeg ik een aantal 'gratis' punten."

Venus is door de winst zeker van de halve finales, die zaterdag worden afgewerkt. "In het finaleweekeinde wil ik nóg fitter voor de dag komen. Vrijdag heb ik een vrije dag, maar dan ga ik keihard werken aan mijn fysiek." Haar zus moet dan nog vol aan de bak om alsnog de halve finale te halen. Ze moet het opnemen tegen Elena Dementieva die ook nog in de race is voor een plaats bij de beste vier.