[NHL] Islanders verslaan Rangers in stadsderby

Denny (nyny83)
De New York Islanders hebben in de stadsderby tegen de New York Rangers hun vierde overwinning van het seizoen geboekt. Vooral dankzij hun penalty kill en goalie Joey MacDonald hielden zij stand in de derde periode.

Nadat afgelopen zaterdag een 4-1 voorsprong tegen de Montreal Canadiens werd weggegeven om met 5-4 te verliezen en maandag een 3-0 voorsprong uiteindelijk pas in overtijd eindigde in een 4-3 overwinning lukte het dit keer wel om de voorsprong vast te houden. Na drie perioden was de eindstand 2-1.

Nate Thompson en Richard Park scoorden voor de Islanders, elk in een ondertalsituatie. Goalie MacDonald maakte 35 reddingen. Coach Tom Renney was logischerwijs nogal gefrustreerd over de wijze waarop zijn team met de overtalsituaties omging. "Een onacceptabele prestatie. De power play heeft me echt teleurgesteld. Als spelers hard werken is het de makkelijkste manier om goals te maken."

MacDonald, die het vorige seizoen voornamelijk in de AHL speelde, zal de komende paar wedstrijden starten voor de Islanders omdat eerste goalie Rick Dipietro herstellende is van een knieoperatie vorige week. Coach Scott Gordon: "Hij had nooit verwacht dat hij zoveel zou spelen. Gelukkig speelt hij erg goed.".

MacDonald was vooral in vorm in de tweede periode, waarin hij 18 schoten tegenkreeg en ze allemaal tegenhield. "Dit was een geweldige overwinning na de slechte reeks die we hadden", vertelde MacDonald, die ook geholpen werd door zijn teamgenoten die in totaal 32 schoten blokten. "We hadden vanavond veel minder kansen dan de tegenstander, maar gingen er effectiever mee om."

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
New York RangersNew York Islanders1-2
Toronto Maple LeafsCarolina Hurricanes4-5 (OT)
Ottawa SenatorsWashington Capitals2-1 (OT)
Vancouver CanucksNashville Predators4-0
Calgary FlamesPhoenix Coyotes2-4
Los Angeles KingsAnaheim Ducks0-1
San Jose SharksMinnesota Wild3-1