Lucius heeft niks met krachttraining

Peterselieman
Over de trainingsmethodes van Feyenoord-coach Gertjan Verbeek is de afgelopen maanden veel gezegd en geschreven. Verbeek schenkt veel aandacht aan krachttraining, iets wat niet alle Feyenoorders kunnen waarderen.

Theo Lucius is een van de 'tegenstanders' van de aanpak van Verbeek. De rechtsback van de Rotterdammers heeft het hier al over gehad met zijn trainer, maar respecteert uiteindelijk zijn methodes. "Als voetballer moet je doen wat de trainer van je vraagt. Het is gewoon je werk," zegt Lucius in het Algemeen Dagblad. "Of je het er nu mee eens bent of niet, je moet het toch doen."

Een groot fan van krachttraining zal hij nooit worden. "Al doen we zes keer per week aan krachttraining, het gaat erom wat we op het veld laten zien. Misschien dat deze aanpak zich nog wel uitbetaalt. Geen enkele trainer heeft me ooit kunnen overtuigen van het nut van krachttraining. Al die statistieken zeggen me niets. Romario liep nog geen drie kilometer per wedstrijd, maar maakte er wel 35 per seizoen. Het is maar net waar je prioriteiten liggen."