Punten ronde 18 en eindstand FOK!F1-manager

Sally (Tessa)
Het is maandagavond-puntenavond, maar het is wel een speciale puntenavond. Het is de allerlaatste van het seizoen 2008. Dat betekent het einde van een spannend Formule 1-seizoen, maar ook een einde aan een bewogen jaar met de FOK!F1-manager. En ook het verdelen van het prijzenpakket.

Voordat we overgaan naar de punten van ronde 18, even een uitleg over de verdeling van de prijzen. Omdat het dit jaar op z'n zachtst gezegd een chaos was met de puntenverdeling, en de herberekeningen van de budgetten niet altijd even goed verlopen is, hebben we als FOK!crew besloten om de acht prijzen die de sponsors ter beschikking hebben gesteld, te verloten onder alle F1-managerdeelnemers van 2008, met in achtneming van de voorwaarden van de FAQ natuurlijk. Het leek ons de eerlijkste manier, omdat veel users die afgehaakt waren, waarschijnlijk door waren gegaan als de F1-manager gewoon normaal had gewerkt.

En dan de punten voor de achttiende race van dit seizoen: de Grand Prix van Brazilië. Er waren dit keer geen strafpunten want de twee uitvallers, David Coulthard en Nelsinho Piquet, hadden een crash. Dat betekent dat er geen herberekening nodig is, en dus volgt nu de uitslag van deze ronde. Nog en opmerking over de nummer één van deze ronde, die heeft in het verleden ook een team toebedeeld gekregen dat hij nooit gehad had kunnen hebben, en hij wordt niet in deze uitslag genoemd.

Voor deze ronde zijn het jeroen.1989 en tomtomaat die 481 punten gescoord hebben en de eerste plaats delen. Op de derde plaats (ook gedeeld) deze laatste keer staan Delibrerende-Dirk en piemelpak met 479 punten, en zij worden gevolgd op de gedeelde vijfde plek door dertien F1-managers die 478 punten hebben: artist, bvansambeek, DaWolffman, dennistd, DFasen, maestro1980, NeoVeloci, Prik0, Sidn3y, Teddi, Wallie-btyclan, Woutje en zoem. En dan hebben we de ook gedeelde achttiende plek voor eveneens dertien users: 2xdehelft, Appie13, azaroth, Boodha, deinebabe, DutchTrain, hulli, PaulJ1987, Rohalt, stef850r, Thaissie, tucker10_4harley en WWembassy zijn de gelukkigen die 472 punten gehaald hebben. De rij wordt gesloten door de negentiende plaats voor Tazz, die 467 punten haalde met zijn team.

Voor het Algemeen Klassement is het Giem die met 4543 punten de eerste plaats heeft gehaald. Hij heeft op het laatst ocbar nog ingehaald, die op de tweede plaats staat met 4519 punten. Daar niet zo heel ver vandaan is het SenatorViper op de derde plek met 4513 punten en de vierde plaats vinden we Zorro terug die 4510 punten behaalde. En dan is burnrubber weer terug in de top vijf met zijn 4484 punten. Al deze users gefeliciteerd met hun ereplaats in de F1-manager!

Voor de subleagues is wel een rondewinnaar aan te wijzen, maar voor de uitslag het Algemeen Klassement wachten we even totdat ook de eerste vier races berekend zijn. Die punten werden door een fout per ongeluk niet meegenomen, maar alle gegeven zijn bewaard waardoor ook dat teruggerekend kan worden. Dat zal zo snel als mogelijk voor jullie gedaan worden, en er komt een apart bericht van.

De winnaars van deze ronde bij de subleagues: Optimized met 424 punten heeft de eerste plaats. Dan is Nieuwerkerkers met hun 426 punten goed voor de tweede plek, en Leiden Posse's Racing legt beslag op de derde plaats met slechts een puntje minder: 415 punten. Losser Racing heeft met 420 punten de vierde plek deze ronde en INKT.nl haalde net één puntje minder en wordt vijfde.

PlaatsUsernaamPrijs
WinnaarForrestX Lamborghini Experience, Bleekemolens Race Planet
2PEt0rtjeTien kartheats, Bleekemolens Race Planet
3niels_jacobsWilliams-cap, gesigneerd door N. Rosberg
4zwerver99Williams-cap, gesigneerd door N. Rosberg
5CSI_MIAMISoftwarepakket Foto's op CD & DVD 7, MAGIX
6Klaas_de_BaasSoftwarepakket Foto's op CD & DVD 7, MAGIX
7PaulJ1987Softwarepakket Foto's op CD & DVD 7, MAGIX
8RhaSoftwarepakket Foto's op CD & DVD 7, MAGIX

Alle winnaars van harte gefeliciteerd, en onze dank aan de sponsoren: Bleekemolens Race Planet, Williams en Magix!

Willen de hier genoemde winnaars hun naam, adres en woonplaats e-mailen naar sport@fok.nl, dan zorgen we ervoor dat de prijzen zo snel mogelijk naar jullie toekomen.

Hopelijk allemaal weer tot volgend jaar, wanneer de FOK!crew een fonkelnieuwe F1-manager voor je ter beschikking heeft!


Over de uitslag niet kan worden gecorrespondeerd.



Vergeet ook niet om ons te laten weten:
Wat was jouw autosportmoment van 2008?

Wat is je blijgebleven, en waarom? Wat voelde je op het moment dat het gebeurde? Schrijf het van je af! Het mag van zowel de Formule 1 zijn als alle andere takken van autosport. Ook van de motorsport is jullie verhaal welkom!

Heb je zo'n moment dat je wilt delen op FOK!sport, stuur dan een e-mail met jouw sportmoment naar sport@fok.nl o.v.v. Mijn moment van 2008.