"Ajax wisselvallig door verkeerde mentaliteit"

Olga (Nuongirl)
Vlak voor de transferdeadline van afgelopen zomer huurde Sparta Donovan Slijngard van Ajax. Slijngard zelf hoefde niet lang na te denken, hij zag het niet zitten om een seizoen lang op maandagavonden in Jong Ajax te moeten voetballen.

"In de voorbereiding van Ajax speelde ik veel," aldus Slijngard tegeover Ajax Life. "Maar dat kwam omdat er een aantal jongens op de Olympische Spelen waren." De 21-jarige Slijngard vond het dan ook geen verrassing dat Marco van Basten Urby Emanuelseon, Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen verkoos boven de middenvelder. "Zij hebben meer gepresteerd dan ik, meer ervaring in de eredivisie. Ik heb pas één officiële wedstrijd gespeeld voor Ajax."

Volgende week speelt Sparta in de Arena tegen Ajax. "Daar kijk ik nu al naar uit. Ajax speelt wisselvallig, door pech, maar ook door een verkeerde mentaliteit of concentratieverlies. Ze zijn verplicht van ons te winnen, maar ik zie wel kansen. Ik hoop dat ik speel. De wedstrijd zal speciaal voor me zijn , maar ik geef de volle honderd procent voor Sparta. Ik ben nu even geen Ajacied, maar Spartaan."