Hill juicht om nieuwe Britse wereldkampioen

Olga (Nuongirl)
Damon Hill, de president van de British Racing Drivers' Club (BRDC), keek gisteren de Braziliaanse Grand Prix op een groot scherm op het circuit van Silverstone samen met zo'n tweehonderd fans. Hill zag dat Lewis Hamilton hem opvolgde als eerste Britse wereldkampioen Formule 1 sinds 1996.

"We hadden in Silverstone een fantastische sfeer. Ik denk dat we hier in juni een ongelooflijke Britse Grand Prix zullen meemaken, met een regerend Britse kampioen bij een Brits team. We zullen Lewis dan ook als een wereldkampioen verwelkomen. Hij is een geweldige ambassadeur voor de Britse motorsport en misschien een van de beste coureurs die dit land ooit heeft gekend. Nu hij een titel heeft, zal het erg moeilijk worden hem nog te stoppen," aldus Hill.

"Met nog twee ronden te gaan voelden we wel wat wanhoop. We konden niet geloven dat het zo laat in de race nog misging, maar in de laatste bocht kwam alles toch nog goed. Alle gevoelens gingen op en neer. Ik wil Lewis, zijn familie en McLaren dan ook feliciteren. Het is goed om weer een Britse kampioen te hebben. De verwachtingen zullen volgend jaar nog hoger zijn, maar hij zal dan ook erg veel steun van de fans krijgen. In 2009 zal de Britse Grand Prix voor het laatst in Silverstone plaatsvinden, maar het zal een fantastisch evenement worden."