Teleurgestelde Massa toch tevreden

Peterselieman
Voor Ferrari-coureur Felipe Massa waren de druiven na de race in Brazilië zuur. In eigen land wist hij de Grand Prix te winnen, maar door de vijfde plaats die Lewis Hamilton in de laatste bocht pakte, ging niet Massa maar de Brit er met de titel van door. Toch was Massa trots op wat hij had bereikt.

Doordat de regen in de laatste ronden van de wedstrijd viel en Lewis Hamilton door de strategie van Timo Glock en de passeeractie van Sebastian Vettel teruggevallen was naar de zesde plaats in de race, waande Massa zich kampioen. Echter had Toyota-rijder Glock in de laatste ronde problemen met het vinden van grip met zijn droogweerbanden, waardoor Hamilton op 300 meter van de finish alsnog het kampioenschap pakte. Hierdoor sloeg de vreugde bij Massa, die het weekend domineerde door eerst poleposition te behalen en later de race te winnen, om in teleurstelling.

Toch was de Braziliaan ondanks de teleurstelling tevreden. De race was perfect. "Het was een moeilijk begin op een natte baan, maar we hebben het goed gedaan. Ik ben enorm trots op mijn team en alle mensen naast de baan. Ik zit nu met erg gemengde gevoelens. De race is echter pas voorbij als de finishvlag is gevallen. Helaas heb ik één punt te weinig gescoord, maar we moeten trots zijn op wat we vandaag hebben gepresteerd en wat we hebben bereikt in het kampioenschap. Ik weet nu hoe het is om te winnen en hoe het is om te verliezen."