Verbeek: "Het zat eindelijk eens mee"

Sjors (Sj0rSz)
Gert-Jan Verbeek wist zondagmiddag eindelijk weer eens met Feyenoord te winnen. In Kerkrade werd Roda JC met 4-0 verslagen. Toch bleef de oefenmeester na de tweede overwinning van het seizoen realistisch.

"Alles zat eindelijk een keer mee in de tweede helft. Maar dat hebben we zelf afgedwongen", liet Verbeek weten. De trainer gaf overigens wel toe dat zowel hij als de spelers onder hoge druk stonden. Feyenoord behaalde tot vandaag slechts vijf punten. "Je staat toch zestiende op de ranglijst. Daar moet je wel mee kunnen omgaan. In de eerste helft zag je dat we daar als ploeg problemen mee hadden. We speelden zonder veel zelfvertrouwen en initiatief. Maar de organisatie was goed. We gaven amper kansen weg."

In de rust gaf Verbeek zijn spelers de boodschap om de manier van spelen vast te houden. "Dan zouden we opnieuw kansen krijgen en hopelijk wel tot scoren komen. Dat gebeurde ook. Gelukkig konden we deze keer de voorsprong wel vasthouden en uitbouwen. Ik ben niet verbaasd over deze uitslag. We weten allemaal bij Feyenoord dat het erin zit. Maar het moet er natuurlijk wel een keer uitkomen. Ik ben heel blij en tevreden met deze overwinning. Het lucht in elk geval een flink stuk op."