Schleck: "Ik was jong en naïef"

Olga (Nuongirl)
Rondom het wereldkampioenschap wielrennen in Varese vorige maand werd de Duitse wielrenner Frank Schleck het middelpunt van alle critici nadat werd bekend dat hij in het verleden een betaling aan de Spaanse dopingarts Fuentes had gedaan.

De Luxemburger heeft in een interview gereageert op het verhaal. "Ik heb een zuiver geweten, daarom heb ik me er niet echt druk over gemaakt. Ik heb in 2006 betaald voor een trainingsprogramma dat ik vanuit Zwitserland zou krijgen. Ik deed het vanaf mijn eigen bankrekening omdat ik niets verkeerd deed. Ik was toen jong en naïef."

"Mijn vader heeft me meteen geadviseerd om gewoon mijn eigen weg te volgen. Ik had nog nooit van de naam Fuentes gehoord en heb nooit contact met hem gehad. Ik heb nooit iets met doping te maken gehad. Daarom ben ik direct naar de UCI en het Luxemburgse antidopingagentschap gegaan om uitleg te geven. Ik heb hen zelfs aangeboden om al mijn bloedwaarden sinds 2005 met de modernste technieken te onderzoeken. Op alles mogen ze me controleren, want ik heb niets te verbergen. Ik werk overal aan mee."

"Al stoort het me wel dat er in zo'n periode zoveel onzin wordt geschreven. CSC zou mij geschorst hebben, maar daar is nooit sprake van geweest. Na het WK zou ik alleen de Ronde van Lombardije nog rijden, maar door alle commotie hebben we gezamenlijk besloten dat ik beter uitleg aan de betrokken instanties kon geven. Ik ben ook uit eigen beweging naar Denemarken gegaan om mijn sponsors het verhaal te vertellen. Dat doe ik alleen maar omdat ik iedereen recht in de ogen durf te kijken."