Uitslag AS Nancy - Feyenoord

Stefan (sportfreak)
Feyenoord heeft zijn eerste wedstrijd in de poulefase van de UEFA-Cup verloren. In Frankrijk was AS Nancy met 3-0 te sterk.

In de eerste helft ging het nog niet zo slecht voor Feyenoord. Nancy werd alleen dreigend bij hoekschoppen en vrije trappen, maar de Fransen wisten geen grote kansen te creëren. Ook Feyenoord werd enkele keren gevaarlijk. Schoten van Van Bronckhorst, El Ahmadi en Biseswar waren echter een makkelijke prooi voor keeper Bracigliano. De beste kans was vlak voor rust voor Michael Mols, maar hij gleed op het laatste moment weg.

Na rust sloeg Nancy bijna meteen toe. El Ahmadi verloor de bal op het middenveld waardoor Zerka alleen op Timmer kon aflopen. Hij omspeelde de keeper en scoorde zo de 1-0. Nog geen vijf minuten later was alle hoop voor Feyenoord vervlogen toen Feret na matig ingrijpen van De Cler de 2-0 kon binnenschieten. Feyenoord ging daarna nog wel op zoek naar een aansluitingstreffer, onder meer door het inbrengen van Bruins en Makaay, maar op één kans voor Fer na had dit geen resultaat. In de slotfase gaf Hélder de Rotterdammers de genadeklap door de 3-0 te scoren.


AS Nancy – Feyenoord 3-0
48' Zerka 1-0
54' Feret 2-0
Hélder 3-0

Toeschouwers: 12.512
Scheidsrechter: Trefoloni (Ita)
Stadion: Stade Marcel Picot
Gele kaart: Feret, Malonga (AS Nancy), Hofland, Greene (Feyenoord)

Opstellingen

AS Nancy: Bracigliano, Hélder, Ouaddou, Macaluso, Biancalani, N'Guemo, Feret, N'Diaye, Dia (Fortuné/46), Zerka, Malonga (Gavanon/46)

Feyenoord: Timmer, Greene, Bahia, Hofland, De Cler (Makaay/70), Wijnaldum, El Ahmadi (Bruins/55), v.Bronckhorst, Fer, Biseswar, Mols (Erasmus/84)