Uitslag SC Heerenveen - AC Milan

Sjors (Sj0rSz)
SC Heerenveen is er niet in geslaagd om het eerste groepsduel in de UEFA Cup te winnen. In eigen huis gingen de manschappen van trainer Trond Sollied met 1-3 onderuit. Inzaghi (2x) en Gattuso zorgden voor de Italiaanse goals. Pranjic deed wat terug voor de Friezen.

SC Heerenveen begon goed aan het duel en bleef de eerste tien minuten jagen. Toch was de eerste kans voor AC Milan. Kort na het beginsignaal kregen de Italianen een vrije trap. Shevchenko leverde een pegel op doel af, waardoor Vandenbussche gelijk in actie mocht komen. Aan de andere kant was Pranjic dichtbij het doel, maar schoof de bal naast. In de 19e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong na een treffer van Inzaghi, die even daarvoor tegen het hoofd van Jong-a-Ping sloeg.

Zes minuten later vond Gattuso, die normaal gesproken niet veel scoort, het net. De Italiaan kon de bal ongehinderd binnen tikken, nadat deze door Kaká werd voorgezet, en zette AC Milan hiermee op een comfortabele 2-0-voorsprong. SC Heerenveen had er in de eerste helft vooral moeite mee om Sibon te bereiken. De keren dat het lukte, werd hij door de verdediging van de Italianen gestopt. Toch wist Elyounoussi en Sibon de defensie een keer te passeren, maar zij misten de precisie om af te ronden. Aan de andere kant moest Vandenbussche nog een aantal keer in actie komen, maar gescoord werd er niet meer.

In de eerste tien minuten van de tweede helft leek SC Heerenveen wat meer van zich af te bijten. Toch was het eerste wapenfeit afkomstig van Shevchenko, die in het zijnet schoot. Aan de andere kant kreeg Sibon twee goede mogelijkheden, maar wist niet te scoren. Intussen lieten de supporters van de Friezen zich nog altijd horen. Na een dubbele wissel van trainer Sollied liet invaller Paulo Henrique zien erg gretig te zijn. De speler schoot de bal echter over het doel van Dida. In de tegenstoot werkte Antonini de bal maar net naast het doel van de Friese formatie.

Na iets meer dan een uur spelen deelde Inzaghi de genadeklap uit. De aanvaller had alle ruimte om zijn tweede van de avond achter Vandenbussche te werken. Tien minuten voor tijd kreeg Kalou een grote kans om SC Heerenveen een doelpunt te bezorgen, maar Dida wist het schot te kraken. In de slotfase ging Pato alleen op de doelman van de Friezen af, die een treffer wist te voorkomen. Niet veel later kreeg de Friese ploeg alsnog de kans om te scoren, toen de scheidsrechter de thuisploeg een strafschop toekende. Pranjic nam het buitenkansje met twee handen aan, waardoor de eer was gered. In het resterende deel werd het net niet meer gevonden


Karakteristieken

sc Heerenveen - AC Milan 1-3
19’ Inzaghi 0-1
25’ Gattuso 0-2
69’ Inzaghi 0-3
85’ Pranjic 1-3 (pen)

Toeschouwers: 25.000
Scheidsrechter: Rodríguez (Spa)
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Gele kaart: Favalli (AC Milan)

Opstellingen

sc Heerenveen: Vandenbussche, Popov (Paulo Henrique/61), Breuer, Dingsdag, Jong-a-Pin, Grindheim, Väyrynen, Pranjic, Beerens, Sibon, Elyounoussi (B. Kalou/61)

AC Milan: Dida, Zambrotta, Bonera, Antonini, Favalli, Gattuso, Émerson, Flamini, Kaká (Jankulovski/78), Inzaghi (Ronaldinho/71), Shevchenko (Pato/71)