Punten ronde 17 - in één keer goed

Sally (Tessa)
Het invoeren van de punten is weer goed gegaan en het herstelscript is gerund, dus de punten en budget voor ronde 17, de GP van China, zijn uitgedeeld. Er waren drie onderdelen die een straf hadden gekregen, en ook vind je hier de ranglijst weer terug.

De straffen waren 15 minpunten voor de Force India-motor omdat Adrian Sutil een versnellingsbakprobleem had; ook 15 strafpunten voor het McLaren-chassis vanwege het probleem dat Heikki Kovalainen had met de pneumatica; en Nick Heidfeld krijgt 10 strafpunten omdat hij drie plaatsen terug was gezet op de startgrid. De motorwissel van Mark Webber was voor de kwalificatie gebeurd, daar geven we in de F1-manager geen straf voor.

Het klassement voor deze ronde wordt deze keer aangevoerd door iemand die echt boven iedereen uitsteekt. Burnie88 haalde maar liefst 521 punten. De nummer twee is AC4WHEELS.NL, maar zoals bekend vervalt zijn klassering, dus op de tweede plaats staan Sonic_Vince en Superhuuper, met 379 punten. De vierde plek is voor -----Mickey-----, die haalde 370 punten, en de gedeelde vijfde plaats is met 363 punten voor F1-Muppie en Sthinkpad. Dan sluiten op de zevende plaats maar liefst negen users de rij: Almighty, Barbaaf, Close_Up, empee1977, joostvankakerken, klingarthur, pommo, SayWhatAgain en Wimlerr haalden allemaal 356 punten.

In het Algemeen Klassement heeft ocbar weer de leiding overgenomen, hij heeft 4153 punten. SenatorViper bezet nu de tweede plaats, die opklimt van de vijfde naar die tweede stek met 4149 punten. De derde plek is nu voor Tourjour2, die is van de eerste plaats gezakt. En dan is de vierde plaats voor Giem die nu 4093 punten heeft en de rij in dit bericht wordt gesloten door Zorro, die ineens de top vijf binnen komt en op 4090 punten staat.

Bij de subleagues hebben deze ronde ! ! 00 Racing 348 punten gehaald, en de koplopers in het Algemeen klassement Leiden Posse's Racing haalden 333 punten waarmee ze op de tweede plaats staan. Op de derde stek is het dit keer Fc Zutphen met 315 punten, en Optimized scoorde 298 punten, goed voor de vierde plek deze ronde. En dan is Keijzer met 296 punten op de vijfde plaats geëindigd deze ronde.

In het Klassement voor de subleagues staat Leiden Posse's Racing nog altijd bovenaan met 3069 punten, gevolgd op afstand door Optimized (2911 punten) die gewisseld hebben met Fercedes (2848 punten) wat tweede en derde plaats betreft. De Echte Kenners heeft nog altijd de vierde plek bezet met 2812 punten en de vijfde plaats is voor Duckies, die Zoem! uit de top vijf hebben gedrukt, met 2783 punten.

De volgende race is weer twee weken wachten, dat wordt even afkicken. Dat is dan de laatste van dit seizoen, de Grand Prix van Brazilië in Sao Paulo op 1 en 2 november. De FOK!sportcrew wenst je alvast veel plezier voor dan!


Let op! Het wisselen voor de allerlaatste race ook in deze F1-manager kan tot zaterdag 1 november 0:01 uur.