Briatore: "Hamilton faalt opnieuw"

Peterselieman
Renault-teambaas Flavio Briatore heeft zich kritisch uitgelaten over Lewis Hamilton. De Italiaan zegt dat de Brit dit jaar opnieuw geen kampioen zal worden in de Formule 1. Vorig jaar kon Kimi Räikkönen terug komen van zeventien punten achterstand in de laatste twee races om alsnog kampioen te worden.

Eerder deze week verklaarde Renault-rijder Fernando Alonso al Felipe Massa te steunen in zijn strijd om de titel. Nu heeft zijn teambaas Briatore zich er bij aangesloten. "Ik denk dat Hamilton de titel opnieuw zal vergooien", aldus Briatore in Gazzetta dello Sport. "Hij en McLaren waren vorig jaar al lekker bezig toen ze een voorsprong van zeventien punten lieten verdwijnen in twee races. Dat verdient een vermelding in het Guinness Book of World Records."

"Hij kan zichzelf dus herhalen met de voorsprong van vijf punten. Ik denk dat Massa de titel gaat winnen. Hamilton heeft niets geleerd, dat zagen we in Japan. Iemand zou hem moeten vertellen dat hij een Formule 1-coureur is. Hij is geen Mohammed Ali, hij is een jongeling die zich nog steeds moet bewijzen."

"Het is een goede coureur, maar goede coureurs leveren ook resultaten. Je kan een goede spits hebben die altijd tegen de lat schiet en nooit scoort. Er zijn er ook die ze altijd maken en Hamilton behoort vooralsnog niet tot die categorie."

"Het is logisch dat ik voor Ferrari ben", zei Briatore. "Als Italiaan en als teambaas van Renault, dat een prima verstandhouding heeft met Ferrari. McLaren heeft ons vorig jaar beschuldigd van spionage. Dat stomme verhaal duurde vier maanden en er bleek uiteindelijk niets aan de hand te zijn."