Van Basten blij met Ajax-publiek

Peterselieman
Voor Ajax is dit weekend zeer belangrijk. De Amsterdammers krijgen zaterdagavond FC Groningen op bezoek in de Arena. Marco van Basten erkent de noodzaak van een goed resultaat.

"Voor ons is het zaak om na de nederlaag tegen sc Heerenveen weer een positief gevoel te krijgen", begint hij zijn wekelijkse perspraatje. "De maandag erna hebben we een goed gesprek gehad en is de wedstrijd nog eens teruggekeken. Meer mogelijkheden hadden we niet vanwege alle interlands."

"Groningen heeft een goede ploeg", meende de Ajax-trainer over de nog ongeslagen equipe van Ron Jans op Ajax.nl. "Hun voordeel is dat veel jongens al wat langer met elkaar in één elftal spelen. Daarnaast hebben ze een paar jongens die wel van wanten weten."

Daarbij denkt Van Basten dat het publiek in de Amsterdam ArenA Ajax een steun in de rug kan geven. "Ik ben blij met de houding van het publiek. De supporters hebben ons al een paar keer geholpen op moeilijke momenten. Hopelijk kunnen we daar tegen FC Groningen weer op rekenen. We zullen met z'n allen dit jonge team, zestien spelers zijn onder de 22 jaar, moeten proberen te helpen."