Voorbeschouwing: NAC Breda - PSV

Sjors (Sj0rSz)
Dit weekend wordt er weer een speelronde in de Eredivisie afgewerkt. Van de negen wedstrijden staan er drie derby's op het programma. In samenwerking met Goal.com kijken we vooruit naar deze wedstrijd. Hieronder blikken we vooruit op NAC Breda en PSV.

Zaterdagavond staat een heuse topper in de Eredivisie op het programma. In Breda ontvangt NAC de huidige landskampioen PSV. De nummers twee en drie van de ranglijst maken in het onderlinge duel uit wie aanspraak mag maken op de koppositie van de Nederlandse competitie.

In Amsterdam voetbalt Ajax namelijk tegen FC Groningen. Wanneer Ajax de punten in Amsterdam weet te houden is de winnaar van NAC – PSV de nieuwe trotse nummer een van de Eredivisie. NAC Breda kent een vliegende start. De ploeg van trainer Robert Maaskant wist tot dusver al twaalf punten uit vijf wedstrijden te verzamelen en is hard op weg om de stunt van vorig jaar, de ploeg eindigde op een derde plaats, te herhalen. Ernie Brandts, trainer van NAC tijdens het succesvolle afgelopen seizoen, krijgt voorafgaande aan de wedstrijd gelegenheid om officieel afscheid te nemen van het publiek in Breda.

De huidige trainer, Robert Maaskant, kent geen personele problemen en kan beschikken over zijn sterkste elf spelers. Ook Matthew Amoah zal weer in Breda te bewonderen zijn. De Ghanese aanvaller en topscorer van de competitie laat namelijk de vriendschappelijke interland van Ghana tegen Zuid-Afrika schieten om zaterdag tegen PSV aan te kunnen treden. Eerder deze week was hij nog voor zijn land trefzeker in het duel met Lesotho.

De selectie van PSV zal ongetwijfeld enige hinder ondervinden van het zware interlandprogramma van de afgelopen week. Liefst zes spelers van de Eindhovense ploeg kwamen uit voor hun land en vrijdag kon trainer Huub Stevens de laatste internationals pas weer verwelkomen op het trainingsveld. Bovendien zal in het hoofd van Stevens ongetwijfeld het cruciale Champions League treffen met Olympique Marseille meespelen. PSV moet dat duel winnen om nog een rol van betekenis te kunnen spelen in het miljoenenbal.

Toch wordt de ontmoeting met NAC niet onderschat in Eindhoven. Met het oog op de lastige wedstrijd van Ajax zou PSV juist deze speelronde het gat met de beoogde titelconcurrent kunnen vergroten. Daarvoor zal wel eerst de lastige derby in Breda gewonnen moeten worden. Het duel tussen NAC en PSV staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Roelof Luinge.