Hamilton op koers

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Na de eerste twee trainingen van vandaag lijkt Lewis Hamilton dit weekend al ongenaakbaar. In beide sessies was de Brit veruit de snelste en waren Felipe Massa en Robert Kubica niet in de buurt.

Hamilton kan dit weekend kampioen worden als hij zes punten meer dan Massa haalt. "Vanaf het moment dat we vanmorgen de baan op reden, voelde de auto erg goed aan. Hierdoor kon ik het programma zonder problemen voltooien. Wat we ook veranderden aan de auto, hij ging steeds harder en de grip en balans werden steeds beter. Dit is het beste begin dat je kan hebben en dit steunt me enorm in mijn zelfvertrouwen. Ik voel me bijzonder goed," aldus de leider in het kampioenschap.

Voor Heikki Kovalainen was het een redelijke dag en ook hij is tevreden. "Het circuit was verrassend stoffig, maar alles verliep goed in de twee trainingen. We waren direct snel, wat altijd bemoedigend is, en ik ben volledig gericht op mijn taak voor de komende races. Vandaag zijn we goed begonnen en ik kijk uit naar de rest van het weekend," aldus de Fin.