El Ahmadi: "Ramadan voelt als winnen CL"

Olga (Nuongirl)
Karim El Ahmadi is zo goed als honderd procent fit. De Feyenoorder kwam deze zomer over van FC Twente, maar kwam door een blessure nog maar nauwelijks in actie.

Verschillende mensen zagen de Ramadan als reden dat zijn herstel langer duurde. El Ahmadi: "Iedereen blijft erbij dat ik fysiek achter liep door de Ramadan, maar geestelijk ben ik er sterker van geworden."

"Ik vond het alleen vervelend dat ik tijdens mijn revalidatie niet twee keer per dag kon trainen", vervolgt hij in het Algemeen Dagblad. "Zoals ik me nu voel, weet ik dat de ramadan me goed heeft gedaan. Als je mentaal goed in elkaar zit, gaat je lichaam vanzelf mee.

"Dat ik het de hele maand heb volgehouden, voelt alsof ik de Champions League heb gewonnen. Ook omdat ik wist dat het dit jaar heel zwaar zou worden", aldus de middenvelder.

El Ahmadi heeft het wel naar z'n zin in Rotterdam-Zuid. "Sommige mensen zeggen dat Feyenoord na FC Twente sportief gezien een stap terug is. Maar ik heb in een paar maanden al heel veel geleerd. Vooral de druk hier en de vele supporters zijn niet te vergelijken met FC Twente. Als ik naar het niveau op de training kijk, moet ik eerlijk zeggen dat het dicht bij elkaar ligt."